ConFileDential

De mogelijkheden van ConFileDential

De basisprincipes van ConFileDential

Wij stellen veiligheid als hoogste prioriteit. In combinatie met gebruiksgemak geeft dit een unieke oplossing voor het veilig en vertrouwd delen van bestanden met persoons- of bedrijfsgevoelige informatie. Uniek hierin is dat u zowel bestanden kunt versturen én ontvangen. Hieronder leest u alles over onze uitgangspunten.

Versleuteling voor iedereen

De basis voor het veilig versturen van data is het versleutelen van deze data. Het dataverkeer bij het verzenden en ontvangen van bestanden met de servers van ConFileDential is versleuteld. Veilig dataverkeer start met een SSL certificaat (sterke encryptie). Ziet u linksboven in uw browser een groen slotje staan met onze bedrijfsnaam? Dan weet u zeker dat het verkeer tussen uw device en onze server versleuteld is. De bestanden die u verstuurd of ontvangt met ConFileDential worden tevens versleuteld bewaard op onze server. De bestanden worden pas ontsleuteld op het moment dat de juiste persoon het bestand gaat downloaden via onze SSL verbinding.

Twee-staps authenticatie is de standaard

Het belang van dataopslag in Nederland wordt vaak onderschat. Kent u bijvoorbeeld de Patriot Act uit de Verenigde Staten? Wanneer uw data niet binnen Nederland staat, bijvoorbeeld omdat u gebruik maakt van Dropbox, WeTransfer of Google Drive, geeft u de Amerikaanse overheid toegang tot uw data. De privacy is daarmee niet voor 100 procent gewaarborgd.

Bij ConFileDential blijft u eigenaar van uw data en bepaalt u hoe lang uw bestanden op onze servers blijven staan. Door middel van onze twee-staps-authenticatie weet u zeker dat de bestanden aankomen bij de juiste persoon. Na het downloaden worden uw bestanden direct verwijderd van onze servers.

Dataopslag binnen Nederland

Het belang van dataopslag in Nederland wordt vaak onderschat. Kent u bijvoorbeeld de Patriot Act uit de Verenigde Staten? Wanneer uw data niet binnen Nederland staat, bijvoorbeeld doordat u gebruik maakt van Dropbox, WeTransfer of Google Drive, geeft u de Amerikaanse overheid toegang tot uw data. De veiligheid is daarmee niet voor 100 procent gewaarborgd.

Bij ConFileDential blijft u eigenaar van de data en bepaalt u hoe lang uw bestanden op onze servers staan. Door middel van twee-staps-authenticatie weet u zeker dat de bestanden aankomen bij de juiste persoon. Na het downloaden worden uw bestanden direct verwijderd van onze servers.

Uitgebreide rapportage

Bij het versturen van bestanden met ConFileDential heeft u altijd de mogelijkheid om een rapport te downloaden. Hierin is ConFileDential uniek ten opzichte van vergelijkbare aanbieders. Na het versturen van een bericht, krijgt u de optie om een PDF bestand te downloaden waarin staat aan wie u het bericht heeft verstuurd, welke bestanden u heeft aangeboden en vanaf welk IP adres de bestanden gedownload zijn.

De rapportage-PDF zit standaard in ieder abonnement van ConFileDential!

Ingepland berichten versturen

Bij het versturen van een bericht via ConFileDential bepaalt u hoe lang de download of upload beschikbaar is. Wanneer u bijvoorbeeld weet dat uw contactpersoon pas na het weekend weer aanwezig is op kantoor, kunt u ervoor kiezen om het bericht ingepland te versturen. u geeft een datum en tijdstip op waarop het bericht verstuurd wordt. De termijn waarin de bestanden als download of upload beschikbaar blijven, gaat in op het moment dat het bericht verstuurd is. Hiermee voorkomt u dat uw data langer dan strikt noodzakelijk beschikbaar is voor uw contactpersoon.